Različni tipi postelj za različne namene

Tako kot pri vseh izdelkih, je tudi pri posteljah dandanes ponudba na trgu zares pestra. Na voljo so nam različni tipi postelj, vsak tip pa je primeren za različen namen in različen okus. V nadaljevanju kratek pregled tipov postelj.

Lesene postelje

Lesene postelje so najpogostejši tip postelj. Lahko so izdelane iz masivnega lesa ali pa iz ivernih plošč. Postelje iz masivnega lesa so običajno izdelane iz lesa bukve, hrasta ali smreke/bora. Masivne postelje odlikuje trdnost in dolga življenska doba, so pa običajno nekoliko dražje.

Pri lesenih posteljah iz iverne plošče imamo možnost različnega oblikovanja, pogosto so takšne postelje opremljene z različnimi predali in podobnimi dodatnimi funkcijami, dodatna prednost pa je ugodna cena.

Dvižne postelje

Dvižne postelje so opremljene s posebnim posteljnim podom z kovinskim okvirjem in dvižnim mehanizmom, ki omogoča dvig poda in vzmetnice, s tem pa dostop do velikega shranjevalnega prostora pod ležiščem. Takšne postelje so odlična rešitev za manjša stanovanja, kjer primanjkuje prostora za shranjevanje.

Oblazinjene postelje

Glavna prednost oblazinjenih postelj je atraktiven izgled, hkrati pa takšne postelje tudi povečujejo udobje, saj nimajo ostrih in trdih robov, v katere se pogosto udarimo.

Posebna vrsta oblazinjenih postelj so boxspring postelje, za katere je značilno, da je na klasičen posteljni pod postavljena vzmetena osnova, na to osnovo pa še vzmetnica. Ker je takšna postelja dvojno vzmetena, predstavlja veliko udobje pri ležanju, hkrati pa gre ponavadi za višje postelje, ki poenostavijo vzstajanje iz postelje.

Comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Name and email are required