Kakovostno otroško pohištvo

Pri nakupu pohištva za otroško sobo moramo paziti na 3 elemente: uporabnost, kakovost izdelave in vizualno privlačnost. Pri vsem tem moramo imeti v mislih tudi to, da se prostori med seboj močno razlikujejo, zato je pametno, da izberemo serijo pohištva, ki omogoča prilagoditev sestava našim potrebam.

Uporabnost

Pohištvo za otroško sobo mora biti predvsem uporabno. Pod tem pojmom imamo v mislih več stvari. Prva so praktične rešitve za shranjevanje. Vsi, ki imamo otroke vemo, da imamo ogromno stvari, ki jih je potrebno pospraviti: igrače, oblačila, šolske pripomočke, pripomočke za prostočasne aktivnosti itd. Glede na to, da otroške sobe običajno niso ravno velike, je pomembno, da pametno izkoristimo prostor, ki ga imam na voljo. Pogosto se pozabi na prostor pod posteljo (ki ga lahko izkoristimo s predalom pod posteljo ali pa z dvižno posteljo). Hkrati pogosto opremimo sobo s preveč prostora za obešanje in premalo policami in predali.

Kakovost izdelave

Izbira na trgu je zares ogromna, se pa ponujeni izdelki močno razlikujejo tako v ceni kot tudi v kakovosti izdelave. Kakovost lahko ocenimo s podrobnim pregledom pohištva (kako je nalepljen robni trak, kakšna debelina iverne plošče je uporabljena, kakšna so vodila na vratih in predalih itd.). Vsekakor je smiselno, da za pohištvo namenimo kakšne evro več in si privoščimo kakovostne kose, saj nam bodo le-te služili dlje časa, poleg tega pa nam bo uporaba v večje zadovoljstvo.

Vizualna privlačnost

Otroška soba mora biti vsekakor prijetna na pogled. Pri opremljanju se moramo zavedati, da opremljamo prostor za otroka, zato sam izgled ne sme biti preveč resen in zadržan, hkrati pa se izogibamo zelo “otročjega” pohištva, ki ga bo otrok hitro prerastel. Pametno je, da izberemo bolj nevtralno pohištvo, nato pa ga popestrimo z različnimi dodatki.

Comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Name and email are required