Počivalniki za udobno življenje

Vsi vemo, da je za uspeh prav tako kot trdno delo potreben tudi kakovostne počitek. Sprostitev nam omogoča, da smo kasneje bolj produktivni, med počitkom pa imajo možgani čas za kreativno razmišljanje. Prav zato se nam najboljše ideje običajno pojavijo ravno med počitkom. Pomembno je, da počivamo tam, kjer se najbolje počutimo. Za nekatere je to ležanje na vrtu, drugi najbolj sprošča kava v baru s prijatelji, spet nekateri sprostitev najdejo le v gozdu. Marsikomu pa je najljubši kotiček za sprostitev prav domača dnevna soba. Le-ta je tudi najbolj primeren prostor za hiter počitek, saj ne izgubljamo časa s potjo, najbolj super pa je ostati doma tudi takrat, ko nam vreme ni najbolj naklonjeno.

Kako pa naredimo dnevno sobo še bolj udobno? Najlažje z zelo udobnimi kosi pohištva. Nekaterim ustreza ležanje ali sedenje na sedežni garnituri, večini ljudi pa še bolj ustreza udoben počitek na fotelju. Fotelji so krasno mesto za gledanje televizije, pogovor z domačimi ali pa za branje knjige. Poznamo različne vrste foteljev – fiksne, z relax mehanizmom, masažne itd. Fotelji se prav tako med seboj razlikujejo po materialu, iz katerega so izdelani in podobno.

Počivalniki z relax mehanizmom so zelo priljubljena izbira. Relax mehanizem pomeni, da fotelj omogoča, da se naslon spusti v ležeč ozirom pol-ležeč položaj, hkrati pa se dvigne tudi opora za noge. Kako se mehanizem aktivira, je različno od modela do modela. Pri nekaterih modelih se mehanizem aktivira preprosto z potiskom naslona nazaj, nekateri modeli uporabljajo ročico pri strani počivalnika, boljši modeli pa imajo tudi možnost električne nastavitve.

Počivalnik z relax mehanizmom Agustin

Najpogosteje so počivalniki izdelani iz umetnega usnja ali različnih vrst tkanine, nekateri modeli so oblečeni tudi v pravo usnje. Glavna prednost umetnega usnja je enostavno vzdrževanje, saj lahko površino enostavno obrišemo z vlažno krpo, zna pa biti umetno usnje v zimskih mesecih bolj hladno, s časom pa pogosto pride tudi do luščenja zgornje plasti. Počivalniki iz tkanine so običajno bolj prijetni za uporabo, vendar težji za čiščenje. Življenjska doba je odvisno predvsem od načina naše uporabe in od kakovosti uporabljene tkanine. Usnjeni počivalniki so običajno dražji, uporablja pa se različno kakovostno usnje.

Comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Name and email are required