Kako opremiti majhno stanovanje?

 Opremljanje doma je nedvomno eden najbolj vznemirljivih in težko pričakovanih dogodkov v našem življenju. Lahko pa je tudi zelo naporno, še posebej takrat, ko imamo na razpolago majhno stanovanje. Kako v njem razporediti vse pohištvo, ki ga potrebujemo? Kako doseči, da ne bo stanovanje utesnjeno? O tem pišemo v današnjem članku. Vabimo vas k zanimivemu branju!

Opremite manjše stanovanje tako, kot da bi živeli v velikem. Kako to doseči? Zavedati se moramo dejstva, da se bistvo udobnega in brezskrbnega bivanja prav gotovo ne skriva v kvadratnih metrih oziroma v številu sob. Še kako pomembna je namreč dobra razporeditev. Zato opremljanje doma načrtujte premišljeno.

Prostor subtilno ločite na manjše dele

Če na voljo nimate dovolj sob oziroma sten, lahko posamezne bivalne dele stanovanja med seboj ločite z ustreznimi detajli. Tako lahko kuhinjo od dnevne sobe ločite na primer z manjšo mizo ali s premišljeno postavljenim jedilnim pultom.

Lahko ste še bolj drzni in uporabite zavese ali prosojne stene. Na ta način boste dobili več med seboj ločenih prostorov in počutili se boste tako, kot da bi živeli v večsobnem stanovanju.

Pozabite na klasično ureditev stanovanja

Vam v kleti primanjkuje prostora za kolo? Nič ne bo narobe, če ga boste postavili kar v dnevno sobo, lahko ga celo obesite na steno. Še ena zanimiva rešitev: če v kopalnici nimate dovolj prostora za pralni stroj, ga lahko postavite drugam, morda kar v kuhinjo.

Kaj pa velika zakonska postelja, za katero v spalnici nikakor ni dovolj prostora? Odpovejte se ji in si raje privoščite kavč, ki se raztegne v posteljo. Ali pa se odločite za posteljo, ki jo zgolj dvignete, da se sama zloži in pospravi v omaro.

Za stanovanje izberite svetle barve

Odpovejte se močnim in temnim barvam, osnova za barvo sten v majhnem stanovanju naj bo bela. Tako bo stanovanje optično takoj videti večje. Potem poskrbite za dodatke, ki bodo v prostor prinesli živahnost in barve.

Odsvetujemo vam tudi kose temnejšega in masivnega pohištva, saj bo tako stanovanje takoj izgledalo manjše in prenatrpano. Tako kot stene stanovanja naj bo pohištvo izbrano v svetlih odtenkih.

Ne pretiravajte s kopičenjem pohištva in drugih stvari

Žal vse več ljudi, ki živijo v majhnih stanovanjih, naredi veliko napako s tem, da imajo preveč stvari. V stanovanje vnesite le tiste stvari, ki jih res potrebujete. Tistega, česar ne potrebujete, se brez milosti znebite. Ne morete si privoščiti predmetov, ki imajo le estetsko vrednost, zato kupujte uporabne stvari.

Poskrbite tudi za pravo razsvetljavo

Le-ta bo poudarila lepoto stanovanja, ga odprla in razsvetlila. Predvsem naj bo v stanovanju dovolj naravne svetlobe, če to ni mogoče, pa uporabite premišljeno postavljene luči.

Prepričani smo, da se boste z ustrezno opremljenim stanovanjem v svojem malem domu počutili naravnost odlično in prav nič utesnjeno!

Comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Name and email are required