Kako do idealne kuhinje?

Znaki, ki kažejo na to, da je naša kuhinja že močno dotrajanja, so viseča vratca, razrezan pult, od vode napihnjeni spoji med delovnimi ploščami ter nenazadnje tudi barvne kombinacije, ki so že zelo očitno izven mode. Z nakupom nove kuhinje bo naš prostor izgledal lepše, s pravilnim načrtovanjem tudi zračnejše, hkrati pa bomo pridobili na funkcionalnosti. Sodobne rešitve nam omogočajo, da lahko tudi pri majhnih kuhinjah izredno dobro izkoristimo prostor in s tem dobimo vedno potreben prostor za shranjevanje.

Da bo kuhinja zares izpadla takšna, kot ste si jo vedno želeli, si je pred samim nakupom potrebno vzeti nekaj časa za premislek in načrtovanje. Vsekakor je pomembno, da v načrtovanje vključite celotno družino. Vsak naj pove svoje želje, nato pa predebatirajte, kaj vse kuhinja mora vsebovati. Vsekakor naj imajo večjo težo želje tistih, ki več časa preživijo v kuhinji in jo tudi aktivno uporabljajo. Posvetujte se, kaj vas pri trenutni kuhinji moti in bi si želeli spremeniti.

Pred obiskom trgovine je pametno, da čim bolj natančno premerimo prostor, v katerem bo stala kuhinja. Če imate v načrtu le zamenjavo kuhinje brez obnove inštalacij, morate izmeriti tudi natančno lokacijo priključkov za vodo, odtoka, priklopov za elektriko ter zračnika za napo. Seveda na skici označite tudi elemente, ki bi lahko ovirali postavitev kuhinje (okna, vrata, mansarde, dimniki…). V primeru, da boste inštalacije delali na novo, je pametno prehodno izrisati kuhinjo in inštalacije prilagoditi postavitvi kuhinje. Tako boste lahko kuhinjo načrtovali brez omejitev, kar bo pripeljalo do bolj optimalne rešitve.

Comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Name and email are required