LED reflektorji kot prodajni hit

LED svetila so postala najbolj prodajana na tržišču. Zaradi svoje dolge življenjske dobe tudi do 20 let, nizke porabe elektrike, posnemanja naravne svetlobe ter odsotnosti škodljivega živega srebra in svinca, so postala najboljša izbira za osvetlitev našega doma in njegove zunanjosti.

Zakaj LED reflektorji in ne reflektorji z drugačnimi svetili?

LED reflektorje lahko uporabljate za zunanjo ali notranjo osvetlitev. Takšni reflektorji delujejo tako v visokih notranjih, kot tudi nizkih zunanjih temperaturah. LED svetila imajo do 90% nižjo porabo elektrike, kot žarnice z žarilno nitko. Primerna so prav tako za lokacije, kjer je večja verjetnost požarne nevarnosti, saj ne oddajajo infrardečega in UV sevanja ter se zelo malo oziroma skoraj nič ne segrevajo. LED svetila posnemajo naravno svetlobo, tako, da so primerna tudi za poslovne prostore ali prostore, kjer ljudje preživijo daljše časovno obdobje, saj ne obremenjujejo vaših oči toliko kot halogenska svetila. LED svetila ne vsebujejo za okolje škodljivih snovi in jih je možno reciklirati. Odporni so tudi na udarce, prah, vodo in druge zunanje vplive. LED svetila lahko vklapljamo in izklapljamo kolikokrat želimo, saj s tem veliko ne zmanjšujemo življenjske dobe svetil. LED žarnice ne potrebujejo daljšega segrevanja, saj se svetilo hipno prižge in ugasne.

white-led-1168032

Prilagajanje zunanjih LED reflektorjev

Zunanji LED reflektorji (volino-svetila.si) imajo različne namene in sicer od osvetlitve celotne okolice hiše za varnost, razsvetlitve določenih estetskih posebnosti, razsvetljevanje terase in vrta ter drugih namenov. Ob nakupu zunanjih reflektorjev se morate odločiti, katero lokacijo boste osvetlili, kolikšno jakost svetlobe želite imeti ter kakšne obliko reflektorja želite imeti.
Posebna prednost LED reflektorjev je v možnosti spreminjanja jakosti svetlobe z uporabo elektronskega krmiljenja ali stikala. Zunanje reflektorje lahko tako prilagodimo, da od začetka mraka in do določene ure svetijo s polno kapaciteto, kasneje pa je svetloba pridušena in manj moteča. Na ta način lahko varujemo okolje in zmanjšamo svetlobno onesnaženost. Reflektorji imajo tudi možnost nastavitve senzorja premikanja, ki skrbi še za dodatno varnost vašega doma.

 

Comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Name and email are required