Vzmetnice z gelom

Vzmetnica ima ključni vpliv na dobro spanje ter počutje, hkrati pa pomembno vpliva tudi na naše zdravje, predvsem na težave s hrbtenico in sklepi ter na težave z dihali in alergijami. V postelji povprečni človek preživi tretjino življenja, zato je pomembno, da pri kvaliteti ležišča ne varčujemo. Tako kot na vseh področjih našega življenja, nove tehnologije vplivajo tudi na izdelavo vzmetnic. Najnovejši trend so vzmetnice z posebno gel peno.

Podobna revolucija, kot se je pred leti zgodila najprej z žepkastimi vzmetmi, ki se telesu prilagajajo bolj točkovno, in kasenje s spominsko peno ter lateksom, ki se pod pritiskom prilagodi točno po obliki telesa, se dogaja tudi z posebnimi gel penami. Gre za najnovejšo tehnologijo izdelave vzmetnic, pri kateri se uporablja plast gela, ki se pod pritiskom telesne teže in vplivom telesne toplote telesu prilagodi še bolj kot spominska pena in s tem daje občutek lebdenja. Posebnost gel pene je tudi ta, da dodatno pomaga pri uravnavanju telesne temperature, torej pozimi telo greje, poleti pa mu pomaga odvajati odvečno toploto.

Materiali, uporabljeni v gel vzmetnicah so za bakterije in mikroorganizme izredno negostoljubna, zato vzmetnica deluje antialergeno.  Dodatna prednost je to, da gel vzmetnice skozi čas ne dobijo neprijetnega vonja.

176_42495

Comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Name and email are required